Wat zijn leibomen eigenlijk?

Geplaatst op

Het kan best goed zijn dat je nog nooit van deze naam gehoord hebt. Toch is de kans zeer groot dat je ze wel eens gezien zult hebben. Zeker in tuinen van mensen worden leibomen regelmatig gebruikt om een soort heg te creëren. In plaats van een heg op de grond is het echter een soort platte haag aan de bovenkant van een boom. Hiermee kun je natuurlijk allemaal ongelooflijk leuke dingen doen. Zo kun je leibomen bijvoorbeeld gebruiken als beschutting tegen de zon. Je kunt leibomen echter ook altijd laten planten om jezelf net dat beetje extra privacy te geven.

Leibomen kunnen voor privacy zorgen

Hoewel leibomen aan de onderkant voor weinig beschutting zorgen, kunnen ze zeker voor privacy zorgen. Veelal zal jouw tuin wel omheind zijn met een schutting of een heg. Je kunt een schutting echter niet oneindig hoog maken. Hierdoor is de kans groot dat mensen nog altijd bij jou naar binnen kunnen kijken. Zeker als er een hoog gebouw in jouw omgeving is, bestaat de kans dat mensen vanuit dat gebouw gemakkelijk in jouw tuin kunnen kijken. Met leibomen kun je die kans een stuk kleiner maken. Ze zorgen immers voor een soort haag in de lucht, waardoor het een stuk lastiger wordt voor mensen om in jouw tuin en huis te kunnen kijken.

Leibomen bieden beschutting tegen de zon

Als het zomer is kan het nogal warm worden. Wel wil je juist dan vaak in de tuin kunnen zitten. Dit geeft immers een klein beetje verkoeling en je wilt wel kunnen genieten van het lekkere weer. De zon kan echter zo warm aanvoelen, dat buiten zitten geen pretje is. Daarom wil je iets van beschutting hebben tegen de zon. Je kunt hiervoor natuurlijk elke keer een parasol opzetten, maar een andere optie is om gebruik te maken van leibomen. Zeker als je tuin op het zuiden gericht is, kunnen leibomen net dat beetje schaduw geven waar je zo naar snakt. Zo kun je buiten zitten en genieten van het lekkere weer door de schaduw die de leibomen jou kunnen geven.

Gerelateerde berichten

Over ons

We bieden je inspiratie via onze leuke blogs over tuindesign. Lees snel verder en doe je voordeel met de designtips.

Contactgegevens

Via info @ tuinenlauradingemans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden