Relaxter zitten in je (tuin)huis met een isolatie plafond!

Geplaatst op

Met een akoestische isolatie plafond zit je een stuk relaxter. Hoe zit dit dan precies? 

Het is heel gemakkelijk. Het is bijna onmogelijk om een stil huis te hebben als je plafond iemands vloer is. Je moet een manier vinden om dat plafond geluiddicht te maken, anders zul je nog meer slapeloze nachten krijgen, en gelukkig, met de komst van geluidsisolatie, kun je ervoor kiezen om deze nachtmerrie niet te doorstaan. Geluidsisolatie is een betaalbare en effectieve oplossing om lawaai te voorkomen en de buurt rustig te houden.

Om een plafond geluiddicht te maken, raden geluidsisolatie-experts deze isolatie aan.

Hoe een plafond geluiddicht maken?

Het principe van geluidsisolatie is eenvoudig. Het werkt door het vermogen van geluid om zich te verplaatsen tussen punt A en punt B te verminderen en dit wordt gedaan door het geluid te absorberen. Geluidsisolatie van een plafond lost tevens het probleem van lawaaierige buren op.  

Soorten geluid

De geluiden die worden aangepakt bij het geluiddicht maken van een plafond zijn contact- en luchtgeluid. Andere soorten geluid, zoals bijgeluiden, komen voornamelijk uit de omgeving en worden aangepakt door muren en ramen geluiddicht te maken.

Contactgeluid

Wanneer iemand een boek laat vallen of hard stapt, wordt het resulterende geluid contactgeluid genoemd. Contactgeluid komt rechtstreeks in contact met de vloer en wordt doorgegeven via een trillingspad van de vloerstructuur. Andere voorbeelden van contactgeluid zijn voetstappen, kamergeluid en vallend serviesgoed.

Luchtgeluid

Dit type geluid wordt door geluidsgolven door de lucht overgedragen. Het is moeilijker te beheersen of te verminderen. Onder luchtgeluid vallen luide gesprekken, muziek, huilen en autoclaxons.Terwijl contactgeluid zich verplaatst door trillingen die rechtstreeks door de gipsplaat van de vloer van je buurman naar je plafond worden geleid, verplaatst luchtgeluid zich door de ruimte tussen de montage.

Elementen van geluidsisolatie

Om een project voor geluidsisolatie van plafonds te kunnen uitvoeren, moet men op de hoogte zijn van de belangrijkste krachten die een rol spelen.

Tot deze informatie behoren de elementen van geluidsisolatie. De vier basiselementen van geluidsisolatie omvatten het concept van geluidsblokkering. Dit zijn:

  • Ontkoppeling
  • Absorptie
  • Massa
  • Demping
  • Ontkoppeling
  • Letterlijk is ontkoppelen het scheiden of ontkoppelen van een ding van een ander

Bedenk dat geluid een trilling van golven is en dat deze trilling een solide pad of geleider nodig heeft om te volgen. Het ontkoppelingselement van geluidsisolatie bestaat uit het scheiden van de balken van het plafond om het geluidspad te onderbreken en zo het geluid te verminderen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We bieden je inspiratie via onze leuke blogs over tuindesign. Lees snel verder en doe je voordeel met de designtips.

Contactgegevens

Via info @ tuinenlauradingemans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden