Is laminaat een goede vloer?

Geplaatst op

Veel mensen vragen zich af of laminaat wel een goede vloer is voor in een moderne woning.  Ze hebben misschien van andere mensen gehoord dat het een wat mindere vloer is. Andere mensen zeggen juist weer dat het een topvloer is. Wij gaan het mysterie ontrafelen in deze blog, dus we raden je sterk aan om verder te lezen. Wanneer je trouwens andere leuke blogs wilt lezen, is het ook goed om de site van ons in de gaten te houden.

Voordelen van laminaat

Met laminaat heb je een prima vloer tot je beschikking. Zo kort kunnen we er wel over zijn. Er zijn een aantal voordelen verbonden met een laminaatvloer. Zo is het een vloer die in de prijs niet zo hoog zit en daardoor kun je al aanzienlijk besparen op het inrichten van je woning. Daarbij is het zo dat laminaat in verschillende tinten en kleuren te verkrijgen is en daardoor past het type vloer altijd bij jou, want die zijn wat je in gedachten had. Laminaat heeft een toplaag die voor de slijtvastheid zorgt. Onder de toplaag zit een print en je kunt dus zelf bepalen wat die print gaat worden.

Gemakkelijk te leggen 

In vergelijking met bijvoorbeeld een houten vloer, is laminaat erg gemakkelijk te leggen. Het is eenvoudig te zagen en je kunt het in elkaar klikken. Sommige laminaatvloeren lijm je vast. Wij raden je altijd aan om te gaan voor een klikvloer, want deze is het snelste gelegd. 

Daarbij is het ook zo, dat wanneer er bijvoorbeeld een plank beschadigd zou raken, deze ook te vervangen is.

Alternatieven voor de laminaatvloer 

Het eerste alternatief dat in gedachten springt, is natuurlijk de houten vloer of parketvloer. Deze is doorgaans een stuk duurder en ook lastiger te leggen. Deze vloer is overigens wel gemakkelijker te reviseren. Een ander alternatief voor de laminaatvloer is de immens populaire gietvloer. Deze is gemaakt van kunststof en wordt gegoten op een egale betonnen ondergrond. Ook deze vloer is in alle kleuren te krijgen omdat kunststof heel gemakkelijk op kleur te brengen is. Zo past deze vloer ook altijd bij je woondesign.

Gerelateerde berichten

Over ons

We bieden je inspiratie via onze leuke blogs over tuindesign. Lees snel verder en doe je voordeel met de designtips.

Contactgegevens

Via info @ tuinenlauradingemans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden