Bedrijfsnaam

Een gietvloer in de tuin: kan dat?

Geplaatst op

Een tuin is op allerlei manieren in te richten, waarbij een terras natuurlijk ideaal is om buiten te relaxen of gezellig buiten te eten. Nu zijn er verschillende mogelijkheden om een terras aan te leggen, waarbij de vraag zich aandient of het mogelijk is om een gietvloer in de tuin aan te brengen. Gietvloeren zijn bij G-vloeren bijvoorbeeld bijzonder populair als woonvloer en daarom is het logisch dat er ook interesse bestaat om een dergelijke vloer als terras in de tuin aan te brengen. Het antwoord is echter kort en duidelijk: Nee, het is niet mogelijk om een gietvloer in je tuin aan te brengen.

Gietvloer niet geschikt voor in de tuin

Een gietvloer is niet geschikt voor in de tuin en daar zijn verschillende redenen voor aan te wijzen. De basis van deze PU vloeren bestaat namelijk uit kunsthars en is weliswaar vloeistofdicht, maar niet bestand tegen blootstelling aan langdurig vochtige omstandigheden. Bovendien is het kenmerk van een gietvloer dat deze in lagen wordt opgebouwd en elke lage moet drogen, en de weersomstandigheden werken dat uiteraard tegen.

Niet opgewassen tegen weersinvloeden

Bij een gietvloer in de tuin is er sprake van weeromstandigheden als regen en in de winter wellicht hagel en sneeuw. Bovendien is dauw een kenmerk van de ochtend en brengt dat eveneens vocht met zich mee. Dit is ook een reden waarom een polyurethaan gietvloer bijvoorbeeld niet geschikt is voor toepassing in de badkamer. Verder geldt dat langdurige blootstelling buiten aan direct zonlicht eveneens een negatieve invloed heeft op gietvloeren.

Zand en steentjes zijn funest

Er is nog een reden waarom PU gietvloeren die feitelijk woonvloeren zijn niet voor toepassing buiten geschikt zijn. Zand en steentjes zijn namelijk funest voor de kunsthars gietvloeren, want deze veroorzaken beschadigingen. Een tuin is bij uitstek een plek, waar je te maken hebt met modder, steentjes en vuil.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

de beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2022 Alle rechten voorbehouden