Blokhut in de tuin voor muziekstudio

Geplaatst op

Je kunt een blokhut natuurlijk gebruiken om je tuingereedschap in op te slaan. Dat is handig en het is veel netter binnen. Toch kan zo’n blokhut voor veel meer zaken gebruikt worden dan je denkt, bijvoorbeeld een muziekstudio. Lees dus snel verder en doe je voordeel met de tips die we je geven. 

Blokhut tuinstudio

In Nederland zijn er veel mensen die zich met muziek bezig houden en een deel daarvan maakt ook zelf muziek. Voor veel muzikanten is het dan zaak om een plek te hebben waar ze muziek kunnen maken zonder dat bijvoorbeeld burenoverlast ervan hebben. Een blokhut is voor veel muzikanten een ideale plek om een studio in te maken. Je ziet dan ook dat in de tuin behoorlijk wat muzikaal plezier beleeft kan worden. We nemen een aantal dingen met je door waar je aan moet denken wanneer je daadwerkelijk een studio in de blokhut gaat maken. 

 

  • Wanneer je een blokhut wil omtoveren tot de studio is het erg belangrijk dat de elektra op orde is. Laat dit realiseren door een expert wanneer dit allemaal niet aangelegd is of checken wanneer je het zelf hebt gedaan. Natuurlijk voor de veiligheid. 

 

  • Het is erg belangrijk om te zorgen dat er een goede isolatie is van de muren, ook het plafond en de vloer moet goed geïsoleerd zijn. Je kunt dit niveau van isolatie bereiken door glaswol aan de wanden te maken en daarvoor weer een wandje te plaatsen. Het is goed om de verschillende stappen die nodig zijn om dit te realiseren door te nemen. Online kun je hier veel over vinden. 

De inrichting van je studio

Er bestaan verschillende opties als het gaat over het opnemen van muziek. Je kunt gaan voor digitale middelen zoals een computer en software waarmee opgenomen kan worden. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te gaan voor techniek waarbij tape gebruikt wordt. Er zijn verschillende multitrack recorders te krijgen waarmee dit mogelijk is. Wel kan het soms met reparaties lastig zijn om aan de benodigde onderdelen te komen.

Zorg dat je een tafel hebt waar spullen op gezet kunnen worden zoals de recorder of computer. Twee boxen aan weerskanten van het opnameapparaat is ook handig voor de monitoren van de opgenomen muziek. Als je meer wilt weten over muziekproductie raden we je aan om goed rond te kijken online want er is veel over te vinden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We bieden je inspiratie via onze leuke blogs over tuindesign. Lees snel verder en doe je voordeel met de designtips.

Contactgegevens

Via info @ tuinenlauradingemans.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden